Marineterrein Amsterdam

Een onafhankelijk blog van een Kattenburger over de herontwikkeling van het Marineterrein Amsterdam. Van een gesloten enclave naar een plek voor iedereen. Blog Marineterrein gaat door als marinekwartier.com

vrijdag 21 augustus 2015

Bar-Restaurant Pension Homeland grandioos van start

Gisterenavond zijn we voor het eerst wat gaan eten op het terras van Pension Homeland. En het viel niet tegen! Er was keuze uit een menu van drie gangen en verschillende a-la-carte-gerechten. We namen vooraf de gepekelde makreel met bieten en granaatappel. Wat een zachte smaak had de vis! Perfecte combinatie met de biet ook. Als hoofdgerecht hadden we de fritters van courgette en zoete aardappel met gegrilde groenten. Supergerecht! Alles goed op smaak en perfect gefrituurd. Daarbij dronken we de Pierre a Feu. Een heerlijke Sauvignon met een hilarisch etiket. En we zaten ook nog op de mooiste plek van het terras met uitzicht op een ondergaande zon en de bootjes die naar de IJhaven op weg waren om de tallships van Sail te bekijken.
En dan het personeel. Supervriendelijk en ondanks dat de keuken het rustig had werden de gangen er niet doorgejast. We kregen na afloop ook nog een rondleiding door het restaurant en de lobby waar prachtige schilderingen zijn aangebracht. En we mochten een kijkje nemen bij de brouwerij in aanbouw. Een aantal flinke ketels staat hier klaar om binnenkort verschillende speciaalbieren te produceren.
Pension Homeland is wat mij betreft een geweldige aanwinst voor de buurt en past met z'n jaren zestig-inrichting perfect bij het gebouw en het Marineterrein. Hier gaan we nog vaak terugkomen!



Blogarchief