Marineterrein Amsterdam

Een onafhankelijk blog van een Kattenburger over de herontwikkeling van het Marineterrein Amsterdam. Van een gesloten enclave naar een plek voor iedereen. Blog Marineterrein gaat door als marinekwartier.com

dinsdag 3 mei 2016

Restaurant Scheepskameel opent binnenkort op Marineterrein




Binnenkort (24 mei) opent in de voormalige LOG-school op het Marineterrein een nieuw restaurant.
De eigenaren van Restaurant Rijsel beginnen samen met de voormalige chefkok van Restaurant Marius op deze schitterende plek Restaurant Scheepskameel. Jammer genoeg zijn zowel Rijsel als Marius voor een vleesverlater als ik wat te veel op carnivoren gericht, dus ik hoop op een wat meer 'vissige' kaart. Iets wat aan het water van het Oosterdok ook wat toepasselijker zou zijn.
Klik hier voor een kort interview in het Parool met één van de eigenaren

Van hun Google+ pagina:
De Scheepskameel op het Marine Terrein in Amsterdam is ontstaan uit passie voor gastronomie, op een sympathieke manier te presenteren, voor een breed publiek. De heren van Rijsel, Pieter Smits, Iwan Driessen en Bob Kaasenbrood gaan een samenwerking aan met Tijs Jeurissen, voormalig chefkok van restaurant Marius. In de Scheepskameel presenteren ze een compacte menukaart met eenvoudige gerechten. Daarnaast een uitgebreide Duitse wijnkaart. In een ontspannen sfeer is het er tafelen voor iedereen, voor alle gelegenheden en altijd tegen eerlijke prijzen. Het prachtige uitzicht op de stad Amsterdam doet de rest. De Scheepskameel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 18:00 uur.



Als je je afvraagt wat een scheepskameel is (bron Wikipedia):
Een scheepskameel is een drijver of een systeem van drijvers, dat aan een schip verbonden werd om de diepgang ervan tijdelijk te verminderen. De scheepskamelen zijn een uitvinding van Meeuwis Meindertsz Bakker, die zijn constructie testte in april 1690, toen het grote oorlogsschip Princes Maria met een stel kamelen over de ondiepten van Pampus in de Zuiderzee werd gehaald. De Admiraliteit van Amsterdam kende na dit succes een jaargeld toe aan de uitvinder.




Foto's: Scheepvaartmuseum, Palux keukens, De Scheepskameel (Janus van den Eijnden)

Blogarchief