Marineterrein Amsterdam

Een onafhankelijk blog van een Kattenburger over de herontwikkeling van het Marineterrein Amsterdam. Van een gesloten enclave naar een plek voor iedereen. Blog Marineterrein gaat door als marinekwartier.com

donderdag 19 januari 2017

Gemeente roept hulp studenten in voor plannen Marineterrein

Ik was altijd in de veronderstelling dat de gemeente Amsterdam samen met het Rijksvastgoedbedrijf de plannen voor de ontwikkeling van het Marineterrein zelf zou gaan vormgeven. Maar niets lijkt minder waar. De gemeente heeft namelijk de hulp ingeroepen van een aantal vastgoed-studenten. Volgens de organisatie van de Consultancy Week 2017 heeft de gemeente deze hulp hard nodig. Kwamen de ambtenaren er zelf niet meer uit?

Feit is dat deze blauwgepakte jongens en meisjes wordt opgeroepen om met een team een plan te ontwerpen dat misschien binnen een paar jaar wordt uitgevoerd. Ze nemen de rol aan van belegger, projectontwikkelaar of financieel adviseur. Dat lijkt een recept voor ongebreidelde vastgoedspeculatie, maar gelukkig wordt in de opdracht het woord 'rust' drie maal genoemd. Nu kijken of de studenten zich iets van die boodschap gaan aantrekken.

Leeswijzer: deze blogpost is ironisch bedoeld. De oproep van Fresh was zo ronkend dat ze er een beetje om vroegen. Daar bleken namelijk wat alternatieve feiten in te staan. De Consultancy Week heeft het Marineterrein natuurlijk gevraagd om een project te mogen doen en niet andersom. Daarnaast zullen de uitkomsten nooit een op een worden uitgevoerd, maar hoogstens ter inspiratie dienen. Dat weten deze studenten ook wel. Maar met oprechte belangstelling wacht ik de resultaten af. Succes gewenst!



Foto: FRESH Students

Blogarchief