Marineterrein Amsterdam

Een onafhankelijk blog van een Kattenburger over de herontwikkeling van het Marineterrein Amsterdam. Van een gesloten enclave naar een plek voor iedereen. Blog Marineterrein gaat door als marinekwartier.com

vrijdag 10 februari 2017

Uitmarkt 2017 definitief op Marineterrein en rond Oosterdok (locaties podia niet meer actueel)



De organisatie van de Uitmarkt 2017 laat weten dat het evenement definitief rond het Oosterdok zal plaatsvinden. De eventuele locaties en podia zijn (onder voorbehoud) bekendgemaakt en het Marineterrein krijgt hierin een prominente plek.

UPDATE 31 mei 2017:
De info hieronder over de indeling en route is achterhaald. De organisatie van de Uitmarkt heeft belooft snel met een definitieve versie te komen.

Eerst wat cijfers.
Verwacht aantal bezoekers (over 3 dagen): 500.000
Ongeveer 30 binnen- en buitenpodia
450 optredens

Het hoofdpodium zal zeer waarschijnlijk op pontons in het Oosterdok verrijzen, tussen Arcam en NEMO. Ik beperk me hier verder tot de evenementen op het Marineterrein. Alles onder voorbehoud!

Voorwerf
De Voorwerf zal zoals het er nu uitziet voornamelijk het domein zijn van jonge theatermakers en bands. In het water van de haven komt dan een podium waar onder andere De Melkweg zal programmeren. Op het Fringe Podium een doorlopend programma van jonge makers uit het Fringe aanbod. Daarnaast zal er volgens de voorlopige planning tussen de bomen een groot terras komen met een centraal infopunt.



Rondom Gebouw 27
Uitmarkt Boeken, het alternatief voor Manuscripta met een boekenmarkt, een presentatie van nieuwe fondsen en veel schrijvers, dichters die voorlezen en praten over nieuw werk, in een grote tent en in verschillende ruimtes in de gebouwen.



Rondom Gebouw 24 en 25
Jongerenprogramma met Mountain Dew skateparcours met wedstrijden en demonstraties. Amsterdamse Clubs met Silent Disco op vrijdag- en zaterdagavond. De opmaat voor de Uitnacht in circa 10 deelnemende clubs in Amsterdam.

Nogmaals: al deze onderdelen en locaties onder voorbehoud. Alles kan nog veranderen!