Marineterrein Amsterdam

Een onafhankelijk blog van een Kattenburger over de herontwikkeling van het Marineterrein Amsterdam. Van een gesloten enclave naar een plek voor iedereen. Blog Marineterrein gaat door als marinekwartier.com

woensdag 13 september 2017

D66 en GroenLinks nog niet overtuigd van plan Marineterrein

Enige weken geleden kwam het College van Burgemeester en Wethouders met de Principenota Marineterrein naar buiten met daarin hun visie op de herontwikkeling van het voormalige defensieterrein. Deel daarvan is het voorrang geven aan de bouw van kantoorpanden en niet zozeer aan een park of flink wat woningen.
Op Twitter ontstond vorige week in het licht van deze plannen onderstaande discussie. Gemeenteraadsleden van D66 en GroenLinks lijken elkaar te vinden in enige kritiekpunten die juist het groen en de (beperkte) woningbouw aangaan. Van de GroenLinks-fractie kennen we de huidige standpunten. Naar die van de D66-fractie ben ik erg benieuwd. Raadslid Bart Vink verwijst in ieder geval nu al naar twee eerdere voorstellen van zijn partij waarin de parkfunctie en woningbouw centraal staan.


Blogarchief